Решењем директора Културног центра општине Лучани у Гучи, бр. 426 од 15. 7. 2021. одређен је стручни жири који ће оцењивати вештину и изворност свирања и прогласити најбоље трубаче и трубачке оркестаре на 60. Драгачевском сабору трубача у Гучи, 15. 8. 2021. године.

У стручни жири су, на основу њихове личне компетентности, професиналне обучености и искуства именовани стручњаци у области традиционалне и савремене музичке уметности, и то:

 Ž.jpg

Шести по реду „Сабор R’n’R“ обележио је викенд иза нас. За одличну атмосферу побринули су се Обојени програм, E-play, Dead Man’s Bells, El Presidente.

Јубиларни 60. Драгачевски сабор трубача у Гучи, одржаће се у термину од 13-15. августа.

 
ГУЧА - Драгачевски сабор трубача, 60. по реду, одржава се у термину од 13. до 15. августа. Из године у годину, растемо, развијамо се, покушавамо да будемо и бољи и модернији, али никако не заборављамо оно по чему смо препознатљиви, због чега се сабораши већ шест деценија враћају у малу варош у срцу Драгачева – престоницу трубе, Гучу.

ГУЧА - Ако сте неко ко држи до традиције, спремни сте на изазове, нова искуства, али пре свега, жељни исписивања саборске историје, будите део традиционалног момачког надметања – Народног вишебоја.

 
ГУЧА - Драгачевски сабор трубача ове године слави 60 година драгих, саборашких успомена, које смо заједно деценијама уназад градили.
 
Сабор је својим програмским садржајем и особеношћу, препознат као манифестација од посебног значаја, манифестација која сваке године у августу месецу привуче велики број љубитеља трубе, из Србије и света. С тим у вези, организатори су донели одлуку и именовали два велика имена, свака у свом домену, која ће својим искуством и знањем допринети одржавању нивоа и квалитета програмског садржаја.
 
Наиме, за редитеља (режисера) Сабора именован је Живорад Жика Ајдачић, редитељ и драмски писац. Он ће својим стручним и компетентним активностима усмеравати, координирати и давати упутства учесницима у реализацији саборског програма.
 
Дејан Петровић, признати уметник и мајстор трубе, именован је за музичког уредника 60. Драгачевског сабора трубача. Он ће се својим знањем и искуством побринути за репертоар извођача, и водиће рачуна о музичким нумерама које ће се изводити у програму манифестације.
 
60. Драгачевски сабор трубача у Гучи, одржаће се у термину од 13-15. августа.
 
СВИРАЈ ТРУБО, СВИРАЛА ЗАДУГO, ЗА ВЕСЕЉЕ И НИЗАШТА ДРУГО!
У Марковици је одржан четврти по реду Петровдански сабор. У радости и весељу, а поводом овог великог хришћанског празника, окупило се локално становништво, огласиле су се драгачевске трубе, запевали су, заиграли су.
У посети престоници трубе нашли су се малишани, млађи основци из Пирота. Поред редовних активности, у оквиру рекреативне наставе чији су део, малишани су се упознали са сталним поставкама у Музеју трубе.
Page 1 of 6
All for Joomla All for Webmasters