У Републици Србији у току је имунизација против вируса COVID 19. У сваком моменту, сваки грађанин може исказати интересовање за имунизацију преко портала еУправе, на следећем линку: https://imunizacija.euprava.gov.rs/. Попуњавањем једноставног упитника исказујете интересовање да примите вакцину против COVID-19.
 Музеј трубе у Гучи је место где можете прошетати кроз историју Драгачева, макар кроз један њен део. И то онај део који се односи на ткачку делатност коју је чувена Рајка Боројевић заједно са својим ткаљама развила, неговала и оставила у аманет драгачевским женама да наставе тамо где је она стала.
Општина Лучани је у оквиру националног пројекта управљања ризиком од елементарних непогода развила апликацију која ће служити за комуникацију са грађанима општине Лучани како у ванредним ситуацијама преко наредби и препорука тако и у редовним активностима. "Грађани ће примати сервисне информације везане за активности наших јавних предузећа на терену", рекао је председник општине Лучани Миливоје Доловић.
 
Драги пријатељи,
 
Ова година је била велики изазов за све нас. Због превентивних мера које су донете у циљу сузбијања вируса COVID-19, били смо принуђени да радимо смањеним капацитетима.
 
 
Трагове у камену називају светињом, а бистру воду из извора прикупе и пију је данима.
 
Тужно јутро у Драгачеву, тужан дан за све Драгачевце, ма где живели, и за оне који у срцу носе дух Драгачевског сабора трубача.

14. октобра 2020. године, на Покров Пресвете Богородице загрмеле су трубе из срца Србије, из нашег Драгачева, из наше Гуче. Обележили смо Дан Културног центра Гуча и 60 – годишњицу највеће трубачке манифестације, Драгачевског сабора трубача.

All for Joomla All for Webmasters