НАЈУСПЕЛИЈЕ МАСКЕ ОПШТИНЕ ЛУЧАНИ 2019: Од Паунице и златне јабуке до Симониде и Грачанице у пољу божурова

Гуча - Јуче је у сали Културног центра општине Лучани у Гучи, одржан Избор за најлепше маске наше општине за ову годину.

Од 45 маски, колико их се представило на јучерашњем такмичењу, изабране су најлепше и најуспелије, које ће нашу општину представљати на финалном такмичењу које ће се одржати у недељу, 10. марта у Чачку у Дому културе.

Сваке године поводом Беле покладне недеље, КУД "Абрашевић" организује Фестивал маски на којем учествују најуспелије маске са територије Моравичког округа. Наше маске већ више од деценије уназад постижу веома запажени резултат. Надамо се да ће тако бити и ове године.

Културни центар општине Лучани је био организатор овог предтакмичења и од низа јако креативних маски наградио четири маске у појединачној категорији, три маске у категорији групних, као и најбољу маску - победника предтакмичења.

У категорији појединачних маски, награђене су следеће:

 

3. место - Василије Вујичић ( Minecroft)

2. место - Валентина Достанић ( Медуза) и Наталија Сеничанин ( Канта за смеће)

1. место - Елена Икодиновић ( Пауница и златна јабука)

 

У категорији групних маски, награђене су:

3. место - Алиса у земљи чуда ( ПУ "Наша радост" - одељење из Горачића)

2. место - Петар Пан и гусари ( ОШ "Милан Благојевић", Лучани)

1. место - Роботи ( ОШ "Котража", Котража)

Специјалну награду, односно звање НАЈБОЉЕ МАСКЕ избора, понела је групна маска "Симонида и Грачаница у пољу божурова" коју су приказали ученици ОШ "Милан Благојевић" из Лучана.

Поред ових, право на учешће на Фестивалу маски у Чачку, обезбедиле су и следеће маске: Дрво, Чаробњак, Бундева, Мини Маус, Деда мраз и ирваси, Весник пролећа, Принцеза зиме, Снешко, Мраз робот, Фараон и Клеопатра, Мобилни телефон, Летећи балон, Авион, Машина за веш, Акваријум, Телевизор, Краљице бомбонице и Фараон.

Нашим маскама желимо пуно успеха у Чачку. Не сумњамо да ће се приказати у најбољем светлу.

ФОТО: Синиша Луковић

All for Joomla All for Webmasters