ПОБЕДИЛИ СМО КИШУ: 59. Распевано Драгачево у знаку традиције, песме, игре и звука трубе 

Упркос упорној киши која је падала, као по традицији, на трећи дан Ускрса, манифестација изворног народног стваралаштва, 59. Распевано Драгачево, успела је да растера тмурне облаке који су се надвили над престоницом трубе.

Гучом се орила песма из грла певачих група, небо је преламао питки звук трубе најбољих трубача, а играчи из културно -уметничких друштава, ширили су осмехе и позитивну енергију на све посетиоце ове традиционалне манифестације.

Хвала колегама из Туристичке организације општине Лучани "Драгачево", Гуча, на успешном представљању "Празничне тезге" - изложбе домаће радиности и рукотворина.

Захваљујемо се трубачким оркестрима Марка Трнавца (Мршељи), Мирослава Ђунисијевића (Ариље), пионирском трубачко оркестар из Драгачева и њиховом професору Ђорђу Јаћимовићу, којима је ово био први јавни наступ.

Велико хвала и нашим певачким групама из Драгачева: Драгачевке“ (Гуча), „Драгачевци“(Гуча), „Драгачевски вез“ (Лучани), „Српска шајкача“ (Пухово), „Миле Драговић“ (Рогача), „Драгачевски славуји“ (Гуча).

Захвалност дугујемо и нашим пријатељима, КУД-у „Абрашевић“ из Чачка и 
„МБ – Наменска“ из Лучана, као и нашим гостима КУД-у "Шумадија" из Горњег Милановца; солистима: Жарку Симеуновићу, солисти на фрули, Јелени Јоковић, солисти на фрули и гуслама, Илији Давидовићу, вокалном солисти, Алекси Милошевићу, солисти на хармоници (Музичка школа „Др Војислав Вучковић“ Чачак, класа професорке Гордане Попадић Драгићевић)

Хвала и нашим младим и талентованим рецитаторима, Тијани Илић и Лазару Бешевићу.

До 60. Распеваног Драгачева, остајте нам у здрављу и весељу.

ФОТО: Драган Ђукић

All for Joomla All for Webmasters