ПРЕМИНУО ГЛУМАЦ ФЕЂА СТОЈАНОВИЋ

Карактеристичан осмех, шарм и вансеријска глума, на даскама које живот значе. Синоћ нас је напустио један од највећих- глумац Феђа Стојановић.
 
Стојановић је рођен у Алексинцу 1948. године, а дипломирао је глуму на Факултету драмских уметности у Београду 1973. године у класи професора Миленка Маричића. Био је стални члан Атељеа 212 од 1973. године. Радио као професор на Катедри за глуму на Академији уметности БК Универзитета.
Одиграо је велики број улога у Атељеу 212, Звездара театру, Југословенском драмском позоришту, Мадленијануму, Малом позоришту „Душко Радовић“, Позоришту „Бошко Буха“, а широј публици познат је и по бројим улогама у филмовима и ТВ серијама.
Глумио је, између осталих, у представама Молијер, Чудо у Шаргану, (Не)сумњиво лице, Три верзије живота, Отац на службеном путу, Зоран Ђинђић, Ревизор, Господин Бидерман и пиромани…
Остаће упамћен по улогама у филмови Тамо и овде, Љубав и други злочини, Чарлстон за Огњенку, Флерт, Сан зимске ноћи, Сироти мали хрчки 2010, Мала ноћна музика, Т.Т. Синдром, Купи ми Елиота, Лепа села лепо горе, Вишња на Ташмајдану…
Роле је имао и у ТВ серијама „Село гори, а баба се чешља“, „Мој рођак са села“, „Улица липа“, „Бела лађа“, „Кошаркаши“, „Стижу долари“, „Казнени простор“, „Породично благо“, „Срећни људи“, „Бољи живот“, „Роман о Лондону“, „Шешир професора Косте Вујића“…
Током каријере освојио је награде „Страхиња Петровић“ ФДУ Београд, „Танхофер“ ФДУ Београд, Повеља за изузетну улогу на Филмским сусретима у Нишу 2002. године.
Пред драгачевском публиком се поклонио прошле године у септембру месецу са својом колегиницом Љиљаном Драгутиновић и колегом Радетом Миљанићем у представи „Матичар“.
All for Joomla All for Webmasters