ПЕТРОВДАНСКИ САБОР У МАРКОВИЦИ: Запевало и заиграло Драгачево, најавило велику трубачку фешту

У Марковици је одржан четврти по реду Петровдански сабор. У радости и весељу, а поводом овог великог хришћанског празника, окупило се локално становништво, огласиле су се драгачевске трубе, запевали су, заиграли су.
 
Сада већ традиционална манифестација, четврта по реду, „Петровдански сабор“, одржана је у драгачевском селу Марковица.
 
Организован је богат културно –уметнички програм, а најјачи су се надметали и у надвлачењу конопцем. Дан пре овог великог хришћанског празника, екипе највећих гурмана спремале су пасуљ.
 
Заслуге за организацију овог успешног сабора, припале су Културном центру општине Лучани у Гучи, Туристичкој организацији „Драгачево“ Гуча, затим МЗ Марковица, Фудбалском клубу „Овчар“ као и пријатељу сабора, предузећу „МБ Наменска“ Лучани.
 
На почетку културно –уметничког програма, запуцало се из топа, и то четири пута- симболично за четврти по реду Петровдански сабор“, а Раде Терзић је казивао песму коју је посветио овом крају. Потом су се огласиле „Драгачевске трубе“, капелника Драгана Павловића из Гуче, финалисте 60. Драгачевског сабора трубача који ће се ове године одржати у термину од 13-15. августа у престоници трубе, Гучи.
 
У програму су учествовали и пријатељи из КУД „МБ Наменска“, Лучани, КУД „Абрашевић“, Гуча као и гости из Краљева, КУД „Опланићи“. Заиграли су игре из различитих делова Србије и подсетили присутне на богат и раскошан фолклор, како овог тако и свих крајева наше земље.
 
„Кад запевамо ја и сеја моја“, „Марамица златно перо“ ... Зачула се и песма из грла певача из певачких група „Дучаловци“ и „Драгачевски вез".
 
Организатор је за крај поздравио све драге госте и учеснике и изразио жељу да се и следеће године, у здрављу и весељу окупе о Петровдану, у Марковици.
 
Поново су се огласиле драгачевске трубе и најавиле велику трубачку фешту у Гучи.
All for Joomla All for Webmasters